Местна инициативна рибарска група

Новини

Рекламни външни дисплеи ще популяризират дейността на МИРГ – Поморие

По проект на Местната инициативна рибарска група (МИРГ) в град Поморие вече са монтирани девет броя рекламни дигитални външни дисплеи тип „киоск“. Екраните са проектирани да се виждат ясно, независимо от метеорологичните условия и яркост на слънцето. Притежават интелигентна система за охлаждане и за подгряване – работна температура на открито от -20℃ до над +40℃, водо и прахоустойчиви.

Прочети още...
Категория:

Морски пространствен план на Република България 2021-2035 г.

 scaled e1619441842665 300x204Община Поморие съобщава, че в рамките на процедура по екологична оценка е изготвен доклад за ЕО на проекта на Морски пространствен план на Република България 2021-2035 г.

В изпълнение на чл. 20, ал.1, т.1 от Наредбата за ЕО, Съобщението за провеждане на консултации по доклада за ЕО и Докладът за ЕО и документите към него (Доклад за оценка степента на въздействие, Задание за обхват и съдържание на ЕО, литературни източници, справка за проведени консултации по Заданието за обхват и съдържание на ЕО, нетехническо резюме, албум с карти) заедно със самия МППРБ са публикувани на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и са достъпни на следния линк:

https://www.mrrb.bg/bg/konsultacii-po-doklad-za-ekologichna-ocenka-na-morski-prostranstven-plan-na-republika-bulgariya-2021-2035/

Коментари и становища по Докладите за ЕО и приложенията към тях можете да представяте в срок 30 дни от публикуването на съобщението на официалния адрес на МРРБ, както и в електронен вид на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Прочети още...
Категория:

Рибари в Поморие

Представяме ви галерия показваща рибарите в Поморие в една арт светлина. Вижте невидимото от брега лице на риболова в Бургаският залив.

Автор на творбите е Георги Димитров от Поморие, фотограф с дългогодишна практика, стотици отразени събития и безброй запечатани морски изгреви и залези. Повече информация за автора може да намерите на https://photopomorie.com/

Приятно разглеждане.

Прочети още...
Категория:

Нови възможности за кандидатстване с проекти по Стратегията на СНЦ "МИРГ Поморие"

Logo Rull 100Сдружение „Местна инициативна рибарска група Поморие“ /МИРГ Поморие/ и Управляващият орган на Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г. подписаха допълнително споразумение към Стратегия за Водено от общностите местно развитие, с което бяха одобрени промени за нови възможности за кандидатстване с проекти.

Финансова помощ се увеличава до 80% от общия размер на одобрените и реално извършени инвестиционни разходи, свързани с дребномащабен крайбрежен риболов по Мярка 1 „Подкрепа за иновации в рибарството и аквакултурите в МИРГ „Поморие“ и Мярка 2 „Диверсификацията в рамките на риболова с търговска цел или извън него на територията на МИРГ „Поморие

Прочети още...
Категория:

Продължава изграждането на втория етап на Рибарско пристанище – Поморие

mol 1 1440x480

На Рибарско пристанище Поморие вече е разположен 60-метров плавателен съд тип баржа, който почиства морското дъно, с което ще се осигури необходимата оперативна дълбочина за навлизане на по-големи плавателни съдове, както и свободното маневриране на по-малките такива.

Изграждането на западния мол на пристанището, който ще защити всички съдове, акостиращи в него е почти завършено. Доставена е бензиностанцията, която ще даде възможност лодките да бъдат зареждани на място и ще спести много време и усилия на всички работещи.

Прочети още...
Категория: