Местна инициативна рибарска група

Новини

Морски пространствен план на Република България 2021-2035 г.

 scaled e1619441842665 300x204Община Поморие съобщава, че в рамките на процедура по екологична оценка е изготвен доклад за ЕО на проекта на Морски пространствен план на Република България 2021-2035 г.

В изпълнение на чл. 20, ал.1, т.1 от Наредбата за ЕО, Съобщението за провеждане на консултации по доклада за ЕО и Докладът за ЕО и документите към него (Доклад за оценка степента на въздействие, Задание за обхват и съдържание на ЕО, литературни източници, справка за проведени консултации по Заданието за обхват и съдържание на ЕО, нетехническо резюме, албум с карти) заедно със самия МППРБ са публикувани на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и са достъпни на следния линк:

https://www.mrrb.bg/bg/konsultacii-po-doklad-za-ekologichna-ocenka-na-morski-prostranstven-plan-na-republika-bulgariya-2021-2035/

Коментари и становища по Докладите за ЕО и приложенията към тях можете да представяте в срок 30 дни от публикуването на съобщението на официалния адрес на МРРБ, както и в електронен вид на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Прочети още...
Категория:

Рибари в Поморие

Представяме ви галерия показваща рибарите в Поморие в една арт светлина. Вижте невидимото от брега лице на риболова в Бургаският залив.

Автор на творбите е Георги Димитров от Поморие, фотограф с дългогодишна практика, стотици отразени събития и безброй запечатани морски изгреви и залези. Повече информация за автора може да намерите на https://photopomorie.com/

Приятно разглеждане.

Прочети още...
Категория:

Нови възможности за кандидатстване с проекти по Стратегията на СНЦ "МИРГ Поморие"

Logo Rull 100Сдружение „Местна инициативна рибарска група Поморие“ /МИРГ Поморие/ и Управляващият орган на Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г. подписаха допълнително споразумение към Стратегия за Водено от общностите местно развитие, с което бяха одобрени промени за нови възможности за кандидатстване с проекти.

Финансова помощ се увеличава до 80% от общия размер на одобрените и реално извършени инвестиционни разходи, свързани с дребномащабен крайбрежен риболов по Мярка 1 „Подкрепа за иновации в рибарството и аквакултурите в МИРГ „Поморие“ и Мярка 2 „Диверсификацията в рамките на риболова с търговска цел или извън него на територията на МИРГ „Поморие

Прочети още...
Категория:

Продължава изграждането на втория етап на Рибарско пристанище – Поморие

mol 1 1440x480

На Рибарско пристанище Поморие вече е разположен 60-метров плавателен съд тип баржа, който почиства морското дъно, с което ще се осигури необходимата оперативна дълбочина за навлизане на по-големи плавателни съдове, както и свободното маневриране на по-малките такива.

Изграждането на западния мол на пристанището, който ще защити всички съдове, акостиращи в него е почти завършено. Доставена е бензиностанцията, която ще даде възможност лодките да бъдат зареждани на място и ще спести много време и усилия на всички работещи.

Прочети още...
Категория:

Кметът Иван Алексиев подписа договор по проект за намаляване на морските отпадъци

logo FM 768x128

Кметът Иван Алексиев подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за проект „Намаляване на морските отпадъци от земни източници в целева акватория на територията на община Поморие ведно с образовано и информирано общество спрямо замърсяването на морските води“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени“, чрез ФМ на ЕИП 2014-2021 г.

Прочети още...
Категория: